Baba - Mama Központ

 • Baba - Mama kibeszélő Klub
 • Kismama jóga
 • Baba masszás
 • Kismama pszichológia szakrendelés
 • Baba - Mama angol zenei ringató foglakozások
 • Alkoss velünk ! Kézműves foglalkozások gyermekeknek

Kiváló szakembereink segítségével garantáljuk, hogy minden területen a legjobbaktól kaphatnak segítséget.

Pár dolog amiért érdemes, hogy csatlakozz hozzánk :

A hirtelen jött boldogságtól - mikor megtudtad, hogy gyermeket vársz - egyben hatalmas félelem és szorongás is társult ?

Szeretnél felkészülni testileg és lelkileg is a szülésre ?

Napról - napra gyötörnek a kétségek, hogy mindent jól csinálsz -e terhességed alatt, vagy már megszületett gyermeked nevelésében

Kismamák társaságára vágysz, akikkel meg tudod beszélni problémáidat ? hiszen sok mindenben csak ők értenek meg téged

Szereted nagyon gyermeked, de néha már nagyon vágysz egy felnőtt emberi kommunikációra is

Szeretnéd ha a gyermekedet a korabeli gyermekekkel szocializálódna, de nem akarsz vagyonokat rákölteni.

Egyre jobban idegesít a rokonok állandó kérdései : „Mit tudsz csinálni egész nap otthon, egyedül ? „ „Mikor lesz már kistestvér ?”

Kívülről fújod a meséket, már nem is emlékszel, hogy mikor olvastál utoljára egy jó regényt, vagy akár egy újságot

Már észre sem veszed, hogy a szabadidő ruhán kívül mást nem mosol magadra

Reggelenként automatikusan már nem a hírekre kapcsolod a TV-t, hanem a Minimax adóra

Ha kicsit is szeretnél kiszakadni ebből a körből, megosztani érzéseidet,
csatlakozz hozzánk !
Téged is szívesen látunk

Baba - Mama kibeszélő Klub

Kismamák társaságára vágysz, akikkel meg tudod beszélni problémáidat ? hiszen úgy érzed sok mindenben csak ők értenek meg téged ?

Csatlakozz Baba-Mama kibeszélő klubbunkhoz, ahol szakemberünk vezetésével és tanácsadásával - kismamák társaságában egy kellemes délutánt tudsz eltölteni, átbeszélni az éppen aktuális babás - mamás kérdéseket.

Kismama Jóga

A szülésre való felkészítés kiváló módszere.

A kismama jóga órákon légzéssel összekapcsolt nyújtó-lazító gyakorlatokkal készítjük fel a testet a könnyebb szülésre.

 • Célzottan lazítjuk a medencét
 • növeljük a csípőízület mozgékonyságát
 • megerősítjük a baba kihordásához és születéséhez
 • szükséges izmokat.

A jóga ősi önsegítő rendszere erősíti a szellemi és testi jóllétet és egyensúlyt, ami létfontosságú az átmeneti vagy bizonytalan időszakokban. A terhesség és a szülés nagy fizikai és érzelmi változásokat hoz, ebben az időszakban teremthetjük meg az anyaság mély alapjait, ha megtanuljuk, hogyan alkalmazzuk a jógatechnikákat a légzésre, a mozgásra és a lazításra.

A módszer megalkotása Dr. Francoise Barbira Freedman nevéhez fűződik. A Cambridge-i Egyetem orvos-antropológusaként az Amazonas vidékén végzett tanulmányokat, ahol megragadta őt az az energikus, könnyed és finom mód, ahogy a perui nők szülnek. Képzett jógázóként, négygyermekes anyaként szerzett saját tapasztalatai mellett felhasználta tudományos képzését és kutatásait is arra, hogy eredeti megközelítést dolgozzon ki a holisztikus antenatalis (a szülés előtti) és a postnatalis (a szülés utáni) gondozásra.

Mára a módszer Birthlight néven vált ismertté a világon és főleg Európában. Angliában, klinikai környezetben szülésznők és orvosok tanulják annak érdekében, hogy a szülés minél természetesebb és komplikációktól mentesebb lehessen.

Magyarországra 2001-ben jutott el ez az alternatív szülésfelkészítő módszer Toldy Csilla, magyar származású Írországban élő oktató révén, akik Francoise személyes tanítványa.

A módszer lényege a várandósság időszakának minél jobb kihasználása a babára való ráhangolódás és a kismama testi-lelki felkészülése szempontjából. A felkészülés részben a szülés eseményére történik, részben a születés utáni időszak fejlődésének megalapozását célozza.

Lépésről lépésre sajátíthatók el a speciális jógapozíciók, olyanná alakítva, hogy a terhesség mindhárom fázisában elvégezhetőek legyenek. A terhesség és a szülés nagy érzelmi és fizikai változásokat hoz, ebben az időszakban teremthetjük meg az anyaság mély alapjait.

Kinek ajánljuk?

Ajánljuk minden olyan kismamának, aki

 • egészséges várandósságra,
 • könnyű szülésre,
 • a szülést követő gyors regenerációra vágyik.

Szeretne továbbá egy érzékeny, gyöngéd és szoros kötődésre alapuló kapcsolatot kialakítani kisbabájával.

Kismama Jogával kapcsolatos kérdések

A várandóság hányadik hetétől lehet elkezdeni ?
A kismama jógát minden 14. hetet betöltött, egészséges kismama orvosával egyetértésben gyakorolhatja. Nem szükséges sem jógában, sem pedig más sportágban szerzett korábbi tapasztalat.

Valójában miben segít nekem?
A kismama jóga segít abban, hogy várandósságunk és a gyermek kihordása a lehető legkellemesebb legyen, s már a kezdet kezdetétől pozitív körülményeket biztosít a születendő baba számára.

Miből áll egy kismamajóga-foglalkozás?
A relaxáció, légzőgyakorlatok és a meditáció segítséget nyújtanak abban, hogy az egész folyamatot nagyobb önbizalommal és nyugalommal tudjuk megközelíteni.

A jóga megtanít arra, hogyan nézzünk szembe nyíltan, félelem nélkül a vajúdással, hogyan éljünk a jelenben, és hogyan tudjuk az eseményeket úgy elfogadni, ahogy azok maguktól jönnek. A gyakorlás eredményeként nemcsak a várandósságot, a vajúdást könnyíthetjük meg, hanem a lehetséges problémákat is higgadtan tudjuk kezelni, mivel erőnk kimeríthetetlen forrásából táplálkozik.

A meditáció különös fontossággal bír a várandósság ideje alatt, segítségével megszabadulunk minden félelmünktől és rossz érzésünktől.

Baba masszás

A babamasszázs az egyik legnagyszerűbb dolog, amit gyermekeink ápolása során alkalmazhatunk.

Nem csak a kicsik, de a szülők nagy örömére is szolgál a babamasszázs, hiszen nem csak a fájdalmak enyhíthetőek segítségével, de a baba-szülő kapcsolatot is szorosabbá teszi. A masszázs erősíti a babák immunrendszerét, fokozza a vérkeringést, s az izomzatot is erősíti. Nem igényel nagyobb szakismeretet, csupán egy kevés odafigyelést és előkészületet.

A babáknak ez a fajta érintés még teljesen új, így változóan reagálhatnak. Egyes babák már az első masszázs alkalmával felfedezik annak kellemességét, míg mások hevesen reagálhatnak. A szülőnek oda kell figyelnie a reakciókra, hiszen a baba jelzi mi az, amit szeret, s mi az amit inkább elkerülne.

A babamasszázs könnyen elsajátítható, az egyszerű mozdulatokkal nemcsak a baba és szülő közötti kötődés fűzhető szorosabbra, de kellemes kikapcsolódást is jelent, a baba hangulata a masszás után jelentősen javul.

Kellékek:

 • nagy méretű törölköző / fürdőlepedő
 • baba olaj

Kismama pszichológia szakrendelés

A várandósság fontos időszak egy nő életében, s ma már egyre nagyobb hangsúlyt fektet a tudomány a magzati lét élményeinek hatásaira is.

DreamCenter Szolgáltató Központunk pszichológus szakembere egítséget nyújt a kismamáknak a szülésre és az anyaságra való felkészülésben, csoportosan is, vagy egyéni formában.

A foglalkozások célja az esetleges szorongások oldása, a kismama önbizalmának és testében való bizalmának erősítése, a nőiesség, babavárás és anyaság örömének testi-lelki megélése és olyan technikák (relaxáció, önszuggesztió) elsajátítása, melyek használata nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a mama és babája a legteljesebb összhangban és természetességgel élhessék át a várandóságot, a vajúdás időszakát és a szülést-születést egyaránt.

A foglalkozások segítségével növelhető a fájdalomküszöb, csökken a várandóság és a szülés alatti komplikációk esélye, valamint könnyedebbé válik a változással járó megpróbáltatások leküzdése.

Pszichológia foglalkozások másik fő eleme a szülés utáni kialakult depresszió kezelése.

Amikor a boldogan eltöltött 9 hónap után világra jön a pici, és egy olyan lelkiállapotban találod magad, amire valószínű senki nem készített fel, vagy ha hallottál is róla, biztos voltál benne, hogy veled ez soha nem fog előfordulni, joggal érzed magad, csalódottnak, dühösnek. Mi ez a furcsa állapot?
Ez a szülés utáni depresszió.

Miért történik ez veled?

Egyik ok, hogy nem a valóságra készülünk fel terhesen. Egy idealizált álomkép él bennünk, a jó illatú, boldog, pici csöppségünkről, akivel kibővült a család, és aki úgy illeszkedik be a mindennapjainkba, mintha mindig is velünk élt volna. A valóság azonban nem egészen ilyen.

A baba sokat sír, hol éhes, hol a pocakja fáj, hol csak unatkozik. Te szeretnéd szoptatni, de nem tudod, mert kisebesedett a melled, vagy úgy érzed nem tudod,vagy kevés a tejed, és érzed nem lakott jól szopás után sem. Ha tápszert adsz a picinek, akkor te most rossz anya vagy e?

Úgy érzed, semmire nincs időd, pihenni végkép nem tudsz, hisz az éjszakák is az állandó gyereksírás, etetés, büfiztetés, visszaalvás körforgásában telnek. Te, aki szerettél magaddal foglalkozni, most úgy gondolod, erre már soha nem lesz időd. Már lassan annak is örülsz, hogy van időd lezuhanyozni és megmosni a hajad, de nem is emlékszel, mikor öltöztél fel utoljára csinosan, mikor sminkelted ki magad? És persze a kapcsolatotok a pároddal, valahogy az is átalakult.

Amíg terhes voltál eljártatok a szokott programokra, büszkén álltad az emberek tekintetét, akik szemében látszott a csodálat “milyen boldog és szép pár”. Most nem tudsz sehová elmenni, és ráadásul egyedül is vagy egész nap a sok kérdéssel, kétséggel. Amikor a kedvesed hazaér haragszol rá egy kicsit, hisz ő ugyanúgy éli tovább az életét, neked szakad a nyakadba ez az egész, pedig a gyerek a kettőtöké. És igazán kedved sincs a beszélgetéshez, hisz fáradt vagy végtelenül.

A szülés utáni depressziót nem kell szégyellni. Szakembereink segítségével naponta érzed, hogy kezd minden visszaállni az eredeti kerékvágásba, újra kiegyensúlyozott és boldog kismama lehetsz.

Baba - Mama angol zenei ringató foglakozások

Tanulmányok kimutatták, hogy gyermekeink zenei nevelése a születése előtt megkezdődik… Igen, a magzat hallása már 16 hetes korától működik, ettől az időtől kezdve felelősek vagyunk a gyermekünk zenei neveléséért is

Mit hall és érez gyermeked az anyaméhben?

 • hallja az édesanyja szívdobogását.
 • az édesanyja hangját
 • a környezetének a hangjait.
 • érzi édesanyja mozgását.

Abban bizonyára egyetértünk, hogy a gyermek zenei ízlésének formálása a szülő feladata: hiszen amit mi hallgatunk, azt fogja hallgatni ő is, amit mi nem hallgatunk meg, azt ő sem fogja megismerni…Hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy rendelkezünk a saját énekhangunkkal. Tudom,sokakat meggyőztek már róla, hogy inkább csak a fürdőkádban énekeljen, de ne feledd, a legfontosabb zenei élmény a gyermek számára az édesanyja hangja !

Bama-mama angol zenei ringató foglalkozásunk alatt olyan dalokat, mondókákat, verseket tanulhatsz angolul és magyarul a foglalkozás ideje alatt, amivel gyermekedet fejlesztheted, megnyugtathatod, megnevettetheted, stb.

A foglalkozás alatt több agyi terület kerül ingerületi állapotba: dolgozik a rövid távú memória, a szándékos figyelem, az érzelmi funkciók és a mozgásos (motoros) területek egyaránt. Ezeknek a területeknek az együttes munkája, fejlesztése során fejlődik a beszédképesség. Tehát, akármilyen hihetetlen is, már csecsemőkorban, azzal, hogy énekelsz gyermekednek és játszol vele, tudatosan elősegíted a beszédfejlődését! Elmondható, hogy a gyermeked zenei nevelése, hosszú távon túlmutat a zenei képességek fejlődésén: a gyermeked egész személyisége fejlődni fog.

Alsó korhatár tulajdonképpen nincs, várandós mamák is jöhetnek, hiszen a felnőtteknek szól a tanítás, nem a piciknek. A gyerekeket csak körülvesszük zenei ingerekkel, feladatuk nincs, produkálniuk sem kell semmit, csak "hallani", erre pedig már a néhány hónapos magzat is képes.

Szeretettel várunk foglalkozásainkra már néhány hónapos gyerekeket is és minden olyan anyukát, apukát, nagyszülőt, aki szívesen énekel, játszik együtt a kicsinyekkel, oldott, szeretetteli légkörben.

Alkoss velünk ! Kézműves foglalkozások gyermekeknek

Kézműves oktatóink segítségével a gyermekeknek szóló játékos kézműves programokat indítunk, valódi családi élményt adunk a velünk játszóknak.

Így a közös játék során a hagyományőrző kézművesség vezérfonalán haladva eljutunk akár a mai technikák elsajátításáig is. Egy-egy tárgy elkészítése során az alkotásból adódó izgalom és jó hangulat mellett igyekszünk a gyerekek alkotó fantáziáját bíztatással, visszaigazolásokkal kibontakoztatni, a gyerekek segítségével szüleiket kiszakítani a mindennapok szerepéből s játékos oldalukat előcsalni.

Így egy-egy közös alkotás nemcsak egy szép lakásdísz, hanem egy közösen megélt élmény előhívó képe is lehet.

Kiemelt figyelmet fordítunk a nagyobb ünnepekre, ezekre az alkalmakra célirányosan kifejlesztett eszközökkel és technikával dolgozunk.

Kreatív / kézműves foglalkozásaink az életkor függvényében csoportbeosztással történik.

Foglalkozásaink időbeosztása és árai megtekinthetők órarend táblázatunkban Minden programunkra előzetes bejelentkezés ügyfélszolgálati irodánkon.